Cook story

FISH & SEAFOOD STORY, czyli gotowanie ryb i owoców morza z wielką pasją

To będzie wyjątkowa kulinarna opowieść stworzona przez utalentowanego szefa Sebastiana Olmę dla Cook Story by Samsung. W jej trakcie uczestnicy będą mieli okazję dowiedzieć się najważniejszych i najciekawszych informacji na temat owoców morza i jej przedstawicieli: takich jak ostrygi, czy krewetki oraz coraz chętniej jedzonych przez Polaków ryb. Sebastian Olma bardzo chętnie dzieli się swoim doświadczeniem i wiedzą. Jego opowieść to połączenie wieloletniego doświadczenia jako szefa kuchni w najlepszych restauracjach, inspiracji i odwagi do tego, aby łączyć nieoczywiste smaki. Sebastian rozpocznie swoją opowieść od pokazania jak przyrządzić i podać poszczególne dania. Opowie o produktach, ich właściwościach oraz możliwych zastosowaniach. Każdy będzie mógł się nauczyć jak poprawie filetować rybę, jak poznać świeżą rybę oraz owoce morza, czy jak najkorzystniej poddawać je obróbce termicznej. To wszystko i wiele więcej na warsztatach Sebastiana Olmy. Zapraszamy więc na połączenie teorii z gotowaniem sercem.

SCENARIUSZ WARSZTATÓW KULINARNYCH

Uwaga tylko do 14.01.2018r. cena warsztatów wynosi 289 zł, od 15.01.2018r. regularna cena warsztatów to 340 zł.

Menu warsztatów kulinarnych:

  • Ravioli z farszem z ryb oraz owoców morza – możliwość wykorzystania farszu również w innych wyjątkowych daniach;
  • Zupa z krewetkami – szybki i prosty przepis, którym zachwycisz wszystkich wykorzystując wszystkie możliwe składniki;
  • Pstrąg, którego poddamy zupełnie nowej obróbce termicznej dzięki czemu jego smak pozostanie w naszej pamięci na długo;
  • I na deser…. Ostryga z dressingiem.

Warsztaty poprowadzi Sebastian Olma wraz z sous chefem.
Na zakończenie każdy uczestnik otrzyma fartuch oraz przepisy.
Podczas warsztatów: wino/kawa/herbata/woda.

DODATKOWE INFORMACJE

Brak

WARSZTATY

FISH & SEAFOOD STORY, czyli gotowanie ryb i owoców morza z wielką pasją

Wybierz liczbę biletów 0,00 zł
Razem: 0,00 zł