Cook story

Sweet Story - Słodkie Bezy Online

Kochani, zaczynamy nowy cykl warsztatów cukierniczych! Tematem naszego pierwszego, niezwykle słodkiego spotkania z Edytą Bednarz będą BEZY ! <3

Dlatego też zapraszamy wszystkich miłośników słodkości na cudowne warsztaty z pieczenia wyjątkowych BEZ !

Jako pierwszy weźmiemy na warsztat ukochany przez wszystkich klasyk, czyli BEZĘ "PAVLOWA" (Pawłowa). Będzie to oryginalna receptura stworzona dla baleriny Anny Pawłowej, której powabność zainspirowała powstanie tego pysznego tortu...

Edyta opowie Wam o tym, jak ważna jest prawidłowa temperatura, czas pieczenia, suszenia, długie miksowanie oraz odpowiednie proporcje cukru do białek...

Poznamy także 2 wspaniałe receptury na krem... Pierwszy to obłędny krem truskawkowy z czerwonym pieprzem i skórką z cytryny oraz bitą śmietaną. Drugi natomiast to tak zwany krem ubijany, trochę bardziej skomplikowany i wymagający czasu, który wspólnie zrobimy i będzie gotowy na drugi dzień po warsztatach (ten niezwykły krem musi się krystalizować 12 godzin w lodówce - ale uwierzcie nam - będzie warto go zrobić!).

Poznamy również fantastyczny przepis na orzeźwiający Lillet Spritz - zapewniamy, że Was pozytywnie zaskoczy i stanie się Waszym ulubionym koktajlem!

Dla Edyty będzie to debiut w naszym studio, dlatego przyjmijcie ją ciepło! Poznajcie ją trochę bliżej...

Beza to jej wizytówka, ale ma do zaoferowania o wiele więcej. Jest właścicielką restauracji Szwalnia_kuchnia i desery w Łodzi oraz pomysłodawczynąi i twórczynią konceptu Beza (Beza food and bourbon), który obecnie działa jako jej marka osobista. Pracuje tylko z zaufanymi ludźmi, dlatego jej Szefem Kuchni jest jej mąż, a torty dla dzieci najpierw musi zatwierdzić jej Synek. Kreowanie i tworzenie deserów to dla niej pewnego rodzaju medytacja i sposób na odcięcie się od szaleństwa świata. Po uszy zakochana w połączeniu kleistego brownie z preclami, solonym karmelem i pastą fistaszkową ;) oraz bezy z poziomkami z ogródka Mamy. Kocha to, co robi i chce się tym z Wami dzielić.

MENU WARSZTATÓW KULINARNYCH

    Menu:

    • Beza Pavlowa z kremem śmietanowym, truskawkami i czerwonym pieprzem
    • Beza Pavlowa z pysznym, maślanym ubijanym kremem i owocami
    • Orzeźwiający koktajl Lillet Spritz – fantastycznie komponujący się z bezą i owocami

DODATKOWE INFORMACJE

Uwaga!

Lista zakupowa pojawi się na Facebooku Cook Story oraz na Instagramie. Przepisy otrzymacie przed warsztatami.

Pamiętajcie, aby na czas warsztatów ustawić laptopa, tablet lub telefon w dogodnym miejscu w kuchni, aby dokładnie widzieć, co i jak przygotowuje Szef Kuchni, zapewniając sobie również miejsce do pracy.

WARSZTATY

Sweet Story - Słodkie Bezy Online