Cook story

Sushi Story – zostań domowym sushi masterem

Serdecznie zapraszamy na wspaniałe warsztaty z SUSHI w naszym studiu na warszawskim Wilanowie !

Zajęcia poprowadzi Mariusz Melcer - szef kuchni z 20-letnim doświadczeniem, specjalista kuchni azjatyckiej oraz Sushi Master. Pasjonat wszelkich kulinariów, nowych potraw, przekazywania wiedzy kulinarnej oraz podróży za nowymi smakami. Na co dzień dowodzi załogą topowego, warszawskiego sushi baru – Sakana Sushi Bar. Swoim Gościom serwuje niebanalne połączenia smakowe z dodatkiem autorskich sosów, dzięki czemu przywarł do niego przydomek „Pan Sosik”.

Na warsztatach zabierze uczestników w podróż do świata sushi opowie o historii i rodzajach sushi. Będzie to ciekawa i inspirująca kulinarna opowieść o tym jak samodzielnie przygotować pyszne sushi i zostać domowym sushi masterem. Mariusz zarazi Was swoim optymizmem i radością towarzyszącą robieniu sushi.

Podczas warsztatów dowiecie się wszystkich tajemnic sushi. Nauczymy się jakie są rodzaje sushi, jak prawidłowo i jak długo gotować ryż, jak odpowiednio zwijać sushi i jak je kroić.

MENU WARSZTATÓW KULINARNYCH

    MENU:

    Przygotowywanie sushi (warianty sushi – uzależniona od preferencji uczestników)

    • Hosomaki z ogórkiem 6 szt.
    • Nigiri z parzoną krewetką 2 szt.
    • Futomaki z pieczonym łososiem, serkiem i awokado 6 szt.
    • Uramaki z pieczonym okoniem 6 szt.

    Na zakończenie kursu każdy uczestnik otrzyma dyplom z autografem.

    Podczas warsztatów lemoniada/woda/napoje/herbata, kieliszek śliwkowego wina.

DODATKOWE INFORMACJE

UWAGA:

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.

Wprowadziliśmy wszystkie niezbędne procedury w celu utrzymania najwyższych standardów bezpieczeństwa.

WARSZTATY

Sushi Story – zostań domowym sushi masterem