Cook story

Vegan Ramen Story – Wegański Ramen Snecza

Kochani, WRACAMY specjalnie dla Was z WARSZTATAMI STACJONARNYMI! <3

Wraz z Bartoszem Sneczem Dębskim zapraszamy Was na kolejną wspaniałą
przygodę po Azji w naszym studiu!

Tym razem przeniesiemy się do kraju Kwitnącej Wiśni, czyli Japonii...
Poznamy wszystkie tajniki cudownego, japońskiego dania jakim jest
RAMEN... ale nie zwykły, tylko pełen smaku WEGAŃSKI RAMEN!

Podczas części teoretycznej Snecz opowie nam czym charakteryzuje się
Makaron Ramen. Dowiemy się, na czym polega jego wyjątkowość i czemu
tak świetnie nadaje się do tego japońskiego dania. Poznamy i wspólnie
wykonamy wywar Paitan - jeden bogaty i pełny smaku wegański wywar, który
będzie bazą do kilku rodzajów ramenu.

Nauczymy się, jaka jest różnica pomiędzy Shio, Shoyu i Tantan Ramen,
oraz które orientalne dodatki się z nimi idealnie komponują.

Na warsztatach będziemy korzystać z alkalicznego makaronu Ramen z restauracji Ato Ramen.

To będzie piękna kulinarna podróż! <3

MENU WARSZTATÓW KULINARNYCH

    Menu:

    • Bogaty Wegetariański gęsty wywar Paitan
    • Shio Paitan Ramen z tare na bazie różnych rodzajów soli, podany z pieczonym batatem i pomidorem, olejem sezamowo-imbirowym, glonami Wakame i szczypiorem
    • Shoyu Paitan Ramen z tare na bazie sosu sojowego, podany z grzybami Shitake i Enoki, olejem z palonym czosnkiem, Menmą i porem
    • Tantan Ramen z tare na bazie pasty Miso, sezamu i pieprzu syczuańskiego, podany z pikantnym mięsem mielonym z bobu, olejem chili, pak choi i kiełkami fasoli Mung

    Podczas warsztatów kieliszek wina od Mielżyńskiego, kawa, wybór herbat a także woda i lemoniada.

DODATKOWE INFORMACJE

Uwaga!

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.

WARSZTATY

Vegan Ramen Story – Wegański Ramen Snecza