Cook story

Thai Story 3 - Kuchnia tajska na wypasie vol. 3

Zapraszamy Was na kolejną, wspaniałą, daleką, kulinarną podróż przez Azję!

Tym razem na WARSZTATACH STACJONARNYCH ze Sneczem poznacie kolejne smaki TAJLANDII! <3

Kuchnia tajska należy do jednych najbardziej wyrazistych i najsmaczniejszych kuchni Azji. Ogromna ilość intensywnych przypraw, smak świeżych ziół, np. kolendry i tajskiej bazylii, oraz mleka kokosowego i trawy cytrynowej sprawiają, że potrawy przenikają niezwykłymi aromatami.

Podczas naszych warsztatów dowiecie się jak zrobić pyszną, kwaśną zupę TOM YUM TALAY oraz popularny makaron z kurczakiem i tajską bazylią - DRUNKEN NOODLES. Ukoronowaniem obiadu będzie delikatny deser - KLUAI BUAT CHI, czyli banany gotowane na mleczku kokosowym z liśćmi bananowca.

MENU WARSZTATÓW KULINARNYCH

    Menu:

    • Tom Yum Talay - pikantna słodko-kwaśna zupa z owocami morza, galangalem, trawą cytrynowym i liśćmi limonki Kaffir
    • Pad Kee Mao (Drunken Noodles) - szeroki makaron ryżowym smażony metodą stir-fry z kurczakiem, szpinakiem, tajską bazylią i sosem na bazie sosu ostrygowego
    • Kluai Buat Chi - banany gotowane w mleku kokosowym z liśćmi bananowca

    Podczas warsztatów kawa, wybór herbat, a także woda i lemoniada.

DODATKOWE INFORMACJE

Uwaga!

Warsztaty prowadzone w reżminie sanitarnym. Liczba miejsc jest ograniczona.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.

WARSZTATY

Thai Story 3 - Kuchnia tajska na wypasie vol. 3