French Sweet Story 2 - Francuskie Eklerki ONLINE
OPIS WARSZTATÓW
Eklerki, eklery ...Kto ich nie kocha?
Zapraszamy wszystkich miłośników słodkości na kolejne cudowne warsztaty z pieczenia francuskich ciast z ASIĄ BANAD - tym razem nauczymy się piec EKLERKI!
Eklerki (fr. éclair) to podłużne, eleganckie i rozpływające się w ustach francuskie specjały z parzonego ciasta, po upieczeniu przekrojone na pół i wypełniane kremem (przeważnie) budyniowym - tzw crème pâtissière lub bitą śmietaną.
Pod okiem naszej słodkiej ekspertki - Asi Banad, to co niewykonalne staje się możliwe i to w waszych domowych kuchniach! Więc jeżeli marzycie o francuskiej dekadencji i przysmakach z paryskich cukierni, a także chcielibyście zamienić się na chwilę w pâtissier to zapraszamy na warsztaty z Asią Banad z pracowni „POSYPANE”.
Asia zdradzi sekrety przygotowywania perfekcyjnych eklerków na bazie ciasta parzonego, a także odkryje przed Wami niezwykłe połączenia smakowe - zarówno nadzienia jak i polewy i dodatki.
Każdy kto ich spróbuje będzie zachwycony! Zapraszamy do wspólnego pieczenia <3
MENU WARSZTATÓW KULINARNYCH
- Eklery z delikatnym kremem kawowym i słonym karmelem
- Eklery z orzeźwiającym kremem cytrynowym i bezą
Menu:
DODATKOWE INFORMACJE
Uwaga!
Lista zakupowa pojawi się na Facebooku Cook Story oraz na Instagramie. Przepisy otrzymacie przed warsztatami.
Pamiętajcie, aby na czas warsztatów ustawić laptopa, tablet lub telefon w dogodnym miejscu w kuchni, aby dokładnie widzieć, co i jak przygotowuje Szef Kuchni, zapewniając sobie również miejsce do pracy.