Cook story

Vege Easter Story, czyli wegańska Wielkanoc wg. Pawła Ochmana

Będzie to kulinarna opowieść Pawła Ochmana o pysznych, wegańskich świętach Wielkanocnych. Na warsztatach kulinarnych wyjdziemy naprzeciw weganom i ich najbliższym - dla których przygotowanie potraw świątecznych niekiedy jest trudnym, kulinarnym wyzwaniem. Paweł Ochman udowodni, że roślinny wielkanocny stół może być pełen aromatu i smaku, a przy odrobinie kreatywności równie pyszny, jak ten tradycyjny. Nie może na nim zabraknąć bab, mazurków, barszczu, past, czy pasztetów. Nie będzie jajek, ale ich smak wyczujecie w wielu potrawach. Wystarczy tylko kilka prostych trików kulinarnych, aby przygotować obłędnie pyszne, wegańskie potrawy wielkanocne.

SCENARIUSZ WARSZTATÓW KULINARNYCH

Menu warsztatów kulinarnych:

  • pasta bezjajeczna;
  • kulki "jajeczne" do barszczu;
  • biały barszcz wegański;
  • baba dyniowa z bakaliami;
  • cytrusowa pascha bakaliowa.

Kurs poprowadzi Paweł Ochman vel Weganon wraz z Sous Chefem.

Podczas warsztatów lampka wina/kawa z ekspresu ciśnieniowego/woda/napoje/herbata.

DODATKOWE INFORMACJE

Co przygotować na wielkanocny stół, gdy planujemy roślinne menu? Czym zachwycić gości przygotowując świąteczny obiad? Jakie przygotować dania, żeby smakowały również rodzinie i znajomym, którzy nie są weganami. To jest naprawdę wyzwanie. Ale, jak się okazuje nie jest to tak trudne, jak mogłoby się wydawać. Zarówno na słono i na słodko można zrobić wiele zaskakujących dań. Z tych słodkich np. drożdżową babkę, pomarańczowy tofurnik, paschę z migdałów, czy wielkanocne baranki.

WARSZTATY

Vege Easter Story, czyli wegańska Wielkanoc wg. Pawła Ochmana

Wybierz liczbę biletów 0,00 zł
Razem: 0,00 zł