Cook story

VEGAN STORY, czyli smaki i aromaty kuchni roślinnej

Tę kulinarną opowieść z Jolą Słoma i Mirkiem Trymbulakiem zaczniemy od zapoznania się przy lampce bezalkoholowego wina i części teoretycznej o podstawach bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, dobrych, bezglutenowych produktach i o tym czym zastąpić popularne produkty - takie jak mąka czy jajko. Następnie wspólnie ugotujemy i będziemy degustować wszystkie przygotowane potrawy. To co zostanie zabierzecie ze sobą do domu. Ta kulinarna opowieść ma na celu zainspirowanie Was do przyrządzania zdrowych i pysznych wegańskich potraw na co dzień.

SCENARIUSZ WARSZTATÓW KULINARNYCH

Menu warsztatów kulinarnych:

  • Gryczane bliny z pastą a'la makrelową i majonezem z kalafiora;
  • Naleśniki z konfiturą z dyni i z pomarańczy oraz z farszem meksykańskim;
  • Zupa Minestrone z lanymi kluskami;
  • Tarta z czekoladowym kremem.

Kurs poprowadzi Jola Słoma i Mirek Trymbulak. Podczas warsztatów: wino bezalkoholowe/kawa/herbata/woda

Na zakończenie kursu każdy uczestnik otrzyma fartuch. 

DODATKOWE INFORMACJE

WARSZTATY

VEGAN STORY, czyli smaki i aromaty kuchni roślinnej

Wybierz liczbę biletów 0,00 zł
Razem: 0,00 zł