Cook story

Tarty okiem Mistrza – Słodkości Dekera cz.I

Kochani, zaczynamy nowy cykl warsztatów cukierniczych! Tematem naszego pierwszego, niezwykle słodkiego spotkania z Tomaszem Dekerem będą tarty!

Mistrz cukiernictwa nauczy nas jak zrobić wspaniałe idealnie kruche ciasto, oraz przepyszne, aksamitne kremy. Dowiemy się, jak wykonać pyszne kruszonki, oraz domowe konfitury, czy najlepszą włoską bezę. Wspólnie stworzymy niezwykłe dodatki i ozdoby do tart, takie jak gąbka czekoladowa i jogurtowa.

Będzie przepysznie!

SCENARIUSZ WARSZTATÓW KULINARNYCH

W naszym cudownym, słodkim menu znajdą się:

  • Czekoladowa tarta pate sablee z słonym karmelem, cremeux jogurt, smażonymi bananami oraz domową konfiturą z czarnych porzeczek i gąbką czekoladową
  • Tarta z kremem migdałowym z morelami i kruszonką czekoladową
  • Tarta z domową konfiturą z rokitnika, kremem rokitnikowym, gąbką jogurtową oraz podpalaną bezą włoską

Podczas warsztatów lampka wina, kawa z ekspresu ciśnieniowego, wybór herbat oraz lemoniada.

DODATKOWE INFORMACJE

Zajęcia poprowadzi Tomasz Deker - mistrz cukiernictwa, właściciel piekarnio-kawiarni Tomasz Deker Bakery w Gdańsku oraz marki lodów rzemieślniczych Spoon by Tomasz Deker.

Na antenie Kuchni+ prowadzi autorski program "Desery Dekera", częsty gość "Dzień dobry TVN", "Kawa czy herbata?" i "Pytanie na śniadanie". Organizator Mistrzostw Cukierniczych Best Pastry Chef , reprezentant kraju w międzynarodowych zawodach kulinarnych, m.in. Culinary Wold Cup.

Współpracuje z wieloma magazynami o tematyce kulinarnej m.in "KUKBUK", "Palce lizać", "Food & Friends", "Food Service""Poradnik Restauratora".

WARSZTATY

Tarty okiem Mistrza – Słodkości Dekera cz.I

Wybierz liczbę biletów 0,00 zł
Razem: 0,00 zł