Cook story

Ramen Story – Japońska opowieść Snecza

Wraz z Bartoszem Sneczem Dębskim zapraszamy Was na kolejną wspaniałą przygodę po Azji.

Tym razem przeniesiemy się do kraju Kwitnącej Wiśni. Poznamy wszystkie tajniki cudownego, japońskiego dania jakim jest RAMEN.

Podczas części teoretycznej Snecz opowie nam czym charakteryzuje się Makaron Ramen. Dowiemy się, na czym polega jego wyjątkowość i czemu tak świetnie nadaje się do tego japońskiego dania. Poznamy i wspólnie wykonamy wywar Chintan - jeden bogaty i pełny smaku wywar, który będzie bazą do kilku rodzajów ramenu. Nauczymy się, jaka jest różnica pomiędzy Shio, Shoyu i Miso ramen, oraz które orientalne dodatki się z nimi idealnie komponują.

Nauczymy się także czym jest TARE czy UMAMI...

SCENARIUSZ WARSZTATÓW KULINARNYCH

MENU:

  • Japońska przystawka od Szefa Kuchni
  • Shoyu Ramen z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z palonego czosnku, Nori oraz z sezamem
  • Shio Ramen z siekanym kurczakiem, kukurydzą, szczypiorkiem, olejem z krewetek i Nori
  • Miso Ramen z wędzonym tofu, cebulą, rzodkiewką, olejem chilli, oraz Nori i czarnym sezamem

DODATKOWE INFORMACJE

WARSZTATY

Ramen Story – Japońska opowieść Snecza

Wybierz liczbę biletów 0,00
Razem: 0,00