Cook story

La Cucina Italiana - Toskania na talerzu

Italia na talerzu to wyjątkowa kulinarna opowieść dla wszystkich miłośników pysznego, włoskiego jedzenia oraz wina. Tym razem wrócimy do smaków Toskanii...

Gwarny, rodzinny klimat w kuchni i przy stole sprawią, że poczujecie się jak w prawdziwym włoskim domu. Spotkanie poprowadzi Margherita Kardas, miłośniczka kuchni włoskiej, właścicielka poznańskiej restauracji Pinco Pallino Ristorante Italiano. To będzie jej kolejna kulinarna opowieść stworzona w Warszawie.

Podczas warsztatów opowie nam o włoskiej tradycji i kulturze kulinarnej oraz doradzi, które wino najlepiej komponuje się z naszymi daniami. To będzie niezapomniany wieczór!

SCENARIUSZ WARSZTATÓW

Menu:

  • Focaccia – czyli przepyszna klasyka włoskiej kuchni
  • Crespelle alla fiorentina – zapiekane naleśniki nadziewane ricottą i szpinakiem. To typowe florenckie danie, a jego tradycja sięga czasów Medyceuszy.
  • Cantucci toskańskie - czyli tradycyjne, małe, kruche ciasteczka, do których podaje się słodkie wino Vinsanto

Podczas warsztatów kieliszek wina, kawa z ekspresu ciśnieniowego, wybór herbat oraz woda z cytryną.

DODATKOWE INFORMACJE

UWAGA:
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników

WARSZTATY

La Cucina Italiana - Toskania na talerzu

Bilet 0,00
Razem: 0,00