Cook story

In cucina con Margherita - lato we włoskiej kuchni

Zapraszamy na czwarte warsztaty kuchni włoskiej ze wspaniałą Margheritą Kardas!

To kolejna wyjątkowa opowieść dla wszystkich miłośników pysznego, włoskiego jedzenia oraz wina. Gwarny, rodzinny klimat w kuchni i przy stole sprawią, że poczujecie się jak w prawdziwym włoskim domu!

Podczas warsztatów prowadaca opowie nam o włoskiej tradycji i kulturze kulinarnej oraz doradzi, które wino najlepiej komponuje się z naszymi wspaniałymi daniami. Nauczymy się, jak wyrabiać najlepsze ciasto na domowy makaron tagliatelle, jak zrobić tradycyjną sycylijską caponatę, oraz jak upiec letnią tartę z serem ricotta, czekoladą i gruszkami!

Spotkanie poprowadzi Margherita Kardas, miłośniczka kuchni włoskiej, właścicielka poznańskiej restauracji Pinco Pallino Ristorante Italiano

SCENARIUSZ WARSZTATÓW KULINARNYCH

Menu warsztatów kulinarnych:

  • Insalata di polipo e patate con pesto di olive nere – czyli letnia sałatka z ośmiornicy i ziemniaków z dodatkiem pesto z czarnych oliwek.
  • Tagliatelle con la caponata siciliana e parmiggiano – ręcznie robiony, domowy makaron tagliatelle z caponatą sicilianą (czyli z miksem duszonych sezonowanych warzyw) i parmezanem
  • Torta ricotta, cioccolato e pere – pyszna tarta z kremem z ricotty i czekolady z gruszką

DODATKOWE INFORMACJE

Podczas warsztatów lampka wina, kawa z ekspresu ciśnieniowego, wybór herbat oraz lemoniada.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć jeśli nie zbierze się minimalna liczba uczestników

WARSZTATY

In cucina con Margherita - lato we włoskiej kuchni

Wybierz liczbę biletów 0,00 zł
Razem: 0,00 zł