Cook story

In cucina con Margherita – Smaki Sycylii

Zapraszamy na piąte warsztaty kuchni włoskiej z naszą cudowną Szefową Kuchni - Margheritą Kardas!

To będzie kolejna niezwykła kulinarna opowieść dla wszystkich miłośników pysznego, włoskiego jedzenia oraz wina! Gwarny, rodzinny klimat w kuchni i przy stole sprawią, że poczujecie się jak w prawdziwym włoskim domu!

Podczas warsztatów prowadząca opowie nam o włoskiej tradycji i kulturze kulinarnej oraz doradzi, które wino najlepiej komponuje się z naszymi wspaniałymi daniami. Nauczymy się, jak wyrabiać najlepsze ciasto na domowy makaron rigatoni, jak zrobić tradycyjny sycylijską pastę alla norma, oraz jak upiec klasyczne cannoli siciliani z serem ricotta i pistacjami...

 

Spotkanie poprowadzi Margherita Kardas, miłośniczka kuchni włoskiej, właścicielka poznańskiej restauracji Pinco Pallino Ristorante Italiano

SCENARIUSZ WARSZTATÓW KULINARNYCH

  • Schiacciata catanese - focaccia z Katanii nadziewana mozzarellą i szynką parmeńską
  • Pasta alla norma - makaron rigatoni ze smażonym bakłażanem i serem ricotta, podane z sałatą
  • Cannoli siciliani -  tradycyjne, sycylijskie "rurki" nadziewane kremem z ricotty i cynamonu z dodatkiem prażonych pistacji

Będzie przepysznie!! <3

DODATKOWE INFORMACJE

Podczas warsztatów lampka wina, kawa z ekspresu ciśnieniowego, wybór herbat oraz lemoniada.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć jeśli nie zbierze się minimalna liczba uczestników

WARSZTATY

In cucina con Margherita – Smaki Sycylii

Wybierz liczbę biletów 0,00
Razem: 0,00