Cook story

Green Story - Szparagi i wiosna Ady Marczewskiej

Serdecznie zapraszamy na pyszną, wiosenną, lekką kuchnię Adriany Marczewskiej!

W roli głównej znajdą się szparagi... Niskokaloryczne i lekkostrawne, posiadają także wiele składników odżywczych.

Podczas warsztatów dowiemy się, jak poprawnie przygotować szparagi i ile czasu je gotować, by były pyszne i jędrne. Adriana opowie nam także, czym są nowalijki i nauczy nas jak je kisić. Przy każdym daniu pokaże nam różne techniki i triki kulinarne.

Razem z Prowadzącą stworzymy także niecodzienne dodatki do naszych dań, takie jak czarne kluski śląskie, suszone kacze żółtko czy prażone konopie. Wykorzystamy wiosenne produkty najwyższej jakości, z których powstaną pyszne dania, a spotkanie zakończymy słodko kwaśnym deserem!

SCENARIUSZ WARSZTATÓW KULINARNYCH

Menu:

  • gotowane i opalane białe szparagi, podane z palonym masłem, słoniną z mangalicy, kaczym żółtkiem suszonym oraz prażonymi konopiami
  • zielone szparagi z gremolatą z chleba, sosem z polskich ziół oraz serem Bursztyn
  • schab z mangalicy sous vide podana z czarnymi kluskami śląskimi, musem z rabarbaru oraz kiszonymi nowalijkami
  • pyszna, ekspresowa tarta cytrynowa z truskawkami

Podczas warsztatów kawa z ekspresu ciśnieniowego / wybór herbat / lemoniada.

DODATKOWE INFORMACJE

Zajęcia poprowadzi Adriana Marczewska  - Szef kuchni Bistro Wuwu, w którym tworzy autorskie menu oparte na sezonowych, polskich produktach, odnosząc się do tradycji kulinarnych przedwojennej Warszawy. Znana z programu kulinarnego „Ślinotok” w Kuchnia +. Uczestniczka 4 edycji programu „Top Chef” w telewizji Polsat, częsty gotujący gość programu „Dzień Dobry TVN”. Młoda i ambitna, uwielbiana przez blogerów i krytyków kulinarnych.

WARSZTATY

Green Story - Szparagi i wiosna Ady Marczewskiej

Wybierz liczbę biletów 0,00 zł
Razem: 0,00 zł